Vegan Koningsdag

Vegan Koningsdag recepten

Voor veganisten kan Koningsdag lastig zijn om lekkere en feestelijke hapjes te vinden. Gelukkig zijn er genoeg vegan opties. Doe inspiratie op!

Koningsdag is een feestelijke dag in Nederland waarbij we de verjaardag van de koning vieren. Traditioneel gaat dit gepaard met veel oranje kleding, muziek, feestjes en vooral ook veel eten en drinken.

Voor veganisten kan het echter lastig zijn om op zo'n dag lekkere en feestelijke hapjes te vinden die passen binnen hun dieet. Gelukkig zijn er genoeg opties om ook als veganist van Koningsdag te kunnen genieten!

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de ingrediënten van de gerechten die je wilt eten. Veel typische Koningsdag hapjes zoals bitterballen, kroketten en kaasstengels zijn niet veganistisch omdat ze vaak vlees, zuivel en/of ei bevatten.

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer veganistische alternatieven te vinden in de supermarkt, zoals vegan bitterballen, falafelballetjes en groentekroketten.

Ook zijn er tal van veganistische snacks die je zelf kunt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van vegan bitterballen van champignons, vegan kaasbroodjes of vegan loempia's gevuld met groenten en tofu?

Naast hartige snacks zijn er ook genoeg zoete opties voor Koningsdag. Wat dacht je van vegan cupcakes versierd met oranje glazuur, vegan oranje tompoucen of een frisse fruitbowl met oranje fruit zoals mandarijnen, mango's en sinaasappels?

Vergeet ook niet te kijken naar de drankjes die je drinkt op Koningsdag. Veel alcoholische dranken zijn niet veganistisch omdat ze bijvoorbeeld gelatine of vislijm bevatten. Gelukkig zijn er steeds meer veganistische bieren, wijnen en cocktails verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor een vegan biertje of een mojito zonder honing.

Kortom, ook als veganist kun je genieten van een feestelijke en smakelijke Koningsdag. Door te kiezen voor veganistische alternatieven en zelf snacks te maken, kun je genieten van heerlijke hapjes en drankjes zonder dierenleed.

Dus vier Koningsdag met een vegan twist en laat zien dat vegan eten minstens zo feestelijk en lekker kan zijn!

Vegan weekmenu gratis

Wil je graag vegan eten maar weet je niet goed wat je dan kan koken?
Of maak je steeds weer hetzelfde en mag je wel wat gevarieerder vegan eten?

Download dan nu gratis jouw weekmenu voor het avondeten, inclusief 7 vegan recepten + boodschappenlijstjes. En eet gevarieerd, lekker, makkelijk én gezond vegan.

✅ inclusief 7 heerlijke vegan recepten voor het avondeten (inspiratie! ✨)

✅ geen gepieker meer over wat je nú toch weer op tafel moet zetten...

✅ eet gevarieerd, lekker, makkelijk én gezond vegan 🌱

✅ én inclusief handig boodschappenlijstje, zodat je in je mum van tijd klaar bent met je boodschappen! 😄

Dit zeiden anderen over de recepten:

"De quiche was heerlijk! Mooie manier om groente restjes weg te werken of groentes die je kinderen niet lekker vinden in te verstoppen. Ik maakte vaak een quiche toen ik nog vlees en zuivel at, maar toen ik veganistisch ben gaan eten vond ik nooit meer een lekker recept. Bedankt, dus!"

"Deze recepten helpen mijn moeder en mij echt om het jaar gezond te beginnen."

"Gister gemaakt en was erg lekker. Gaan we zeker vaker doen!"

"Ik ben er bewuster van geworden dat ik te moeilijk denk over plantaardig eten en dat je goed kunt variëren."

Download jouw vegan weekmenu nu hier gratis.