Bak gezellig mee met deze blog en geniet straks van een vegan tompouce.
Zoek je een recept voor vegan tompoucen? Oranje voor koningsdag, geel voor Pasen of roze voor een ander feestelijk moment of gewoon zomaar? Bak gezellig mee met dit recept.
Ingrediënten per persoon:
1 plakje vegan bladerdeeg
28 gram vegan custardpoeder
20 g suiker
100 ml plantaardige melk
wortelsap, rode bietensap of kurkumapoeder
poedersuiker
eventueel: plantaardige slagroom
glas water, een eetlepel
Bereidingswijze:
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat even kort ontdooien.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C.
Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snij de plak bladerdeeg doormidden en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak het ongeveer 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de custardpudding. Meng het custardpoeder en suiker in een pan en voeg er langzaam de plantaardige melk aan toe. Roer goed door totdat alles goed gemengd is.
Breng het mengsel aan de kook. Blijf constant roeren met een garde totdat het mengsel dikker wordt. Haal de pan van het vuur en laat het even afkoelen. Blijf nog goed roeren.
Verdeel de custard over een van de plakken afgekoelde bladerdeeg. Met een beetje water aan lepel kan je de zijkanten van de pudding makkelijker glad maken.
Leg de andere plak bladerdeeg bovenop de pudding.
Maak in een glas wat glazuur. Oranje glazuur maak je door 1 theelepel wortelsap te mengen met 2 theelepels poedersuiker. Roze glazuur maak je door bietensap te gebruiken in plaats van wortelsap. Geel glazuur maak je door 1 theelepel water te mengen met 1 theelepel kurkumapoeder en 1 theelepel poedersuiker. Roer goed en laat eventueel even staan zodat het glazuur wat dikker kan worden.
Verspreid de kleurstof over de bovenste laag bladerdeeg.
Eventueel kan je met plantaardige slagroom nog een streep over het midden van het glazuur trekken voor een extra feestelijk tintje.
Eet smakelijk!
Geniet van deze feestelijke vegan tompoucen tijdens Koningsdag, Pasen of een ander feestelijk moment!
Vegan weekmenu gratis
Wil je graag vegan eten maar weet je niet goed wat je dan kan koken? Of maak je steeds weer hetzelfde en mag je wel wat gevarieerder vegan eten?
✅ inclusief 7 heerlijke vegan recepten voor het avondeten (inspiratie! ✨)
✅ geen gepieker meer over wat je nú toch weer op tafel moet zetten...
✅ eet gevarieerd, lekker, makkelijk én gezond vegan 🌱
✅ én inclusief handig boodschappenlijstje, zodat je in je mum van tijd klaar bent met je boodschappen! 😄
Dit zeiden anderen over de recepten:
"De quiche was heerlijk! Mooie manier om groente restjes weg te werken of groentes die je kinderen niet lekker vinden in te verstoppen. Ik maakte vaak een quiche toen ik nog vlees en zuivel at, maar toen ik veganistisch ben gaan eten vond ik nooit meer een lekker recept. Bedankt, dus!"
"Deze recepten helpen mijn moeder en mij echt om het jaar gezond te beginnen."
"Gister gemaakt en was erg lekker. Gaan we zeker vaker doen!"
"Ik ben er bewuster van geworden dat ik te moeilijk denk over plantaardig eten en dat je goed kunt variëren."
This website uses cookies. Using this website means you are ok with this but you can learn more about our cookie policy and how to manage your cookie choices here
X
Koop nu jouw eindejaarspakket
& kickstart jouw goede voornemens voor 2024
Inhoud: cursus Vegan Eten Buitenshuis + Bonussen die jou helpen om lekker, makkelijk én gezond vegan te eten. Ideaal dus om jezelf een kickstart voor 2024 te geven!