Zelf yoghurt maken. Probeer dit super simpele, vegan recept

Zelf yoghurt maken. Probeer dit simpele, vegan recept

Wist je dat het super simpel én goedkoop is om zelf yoghurt te maken? Met maar een paar ingrediënten kan jij voortaan je eigen yoghurt maken.

Eet jij regelmatig yoghurt? Dan weet je waarschijnlijk dat dat wel een stukje duurder is dan melk. Of je nou plantaardige yoghurt kiest of de dierlijke variant.

Maar wist je ook dat het super simpel is om zelf yoghurt te maken? Met maar een paar ingrediënten kan jij voortaan heel makkelijk je eigen yoghurt maken 😃

[super makkelijk zelf yoghurt maken. Check het recept op YouTube]


De Keuringsdienst van Waarde had hier een tijdje geleden een item over en liet zien hoe je zelf heel makkelijk thuis yoghurt kunt maken. Ik wilde dit natuurlijk zelf ook uitproberen en het werkt 😃

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig die je gewoon in de supermarkt kunt kopen: plantaardige melk en een klein beetje plantaardige yoghurt (dezelfde smaak als de melk).
In de yoghurt zitten bepaalde bacteriën die ervoor zorgen dat de melk dikker wordt en het geheel een yoghurt-achtige structuur krijgt.

Ingrediënten:
- 1 liter plantaardige melk
- 2 eetlepels plantaardige yoghurt (dezelfde smaak als de melk)

Verder nodig:
- pan
- thermometer
- een grote handdoek

Bereidingswijze:
Doe de plantaardige melk in een pan en verwarm op laag vuur. Blijf goed roeren. Verwarm de melk tot 35 graden Celsius.
Doe de yoghurt bij de melk en roer goed door.
Doe het deksel op de pan en zet het vuur uit.
Wikkel de pan in de handdoek en laat zo een dag staan.

Na een dag is de plantaardige melk als het goed is dikker geworden. Giet wat in een schaaltje, doe wat toppings zoals vers of gedroogd fruit of vegan muesli op de yoghurt of eet de yoghurt gewoon zo.

Ik zou zeggen: do try this at home 😉 Ga jij 't ook proberen? Eet smakelijk alvast!

PS: Wil je meer leuke en lekkere vegan recepten? Bestel dan nu jouw weekmenu inclusief recepten voor maar 7 euro. Zo weet jij zeker dat je gevarieerd, lekker en gezond vegan eet. De 18 recepten zijn lekker, gezond en (uiteraard) vegan. En ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Er staan recepten in voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Én je krijgt er nu het e-book over vegan bakken gratis bij. Ideaal nu de voorjaarsvakantie eraan komt 😋

[bestel het weekmenu en krijg het e-book over vegan bakken er gratis bij]