Vegan mokka-bananencake

Vegan mokka-bananencake

Deze cake is echt om je vingers bij af te likken. Dat heb ik dus ook gedaan ;) Bak je mee?

Laatst ruimde ik onze voorraadkast op en ik kwam nog wat etenswaren tegen die er al jaren stonden. Onder andere custardpoeder en oploskoffie.

Terwijl ik de oploskoffie in mijn handen hield, kwamen er herinneringen boven van de heerlijke cakes met mokkasmaak die we er in het verleden mee hadden gemaakt als manlief of ik jarig was.

Ik kreeg spontaan zin om weer zo’n heerlijke cake met mokka. Maar ja, de cakes die we destijds bakten, waren niet vegan. Dus ik ging zelf aan de slag en daar kwam onderstaand recept uit rollen.

Mmm en wat voor recept! Deze cake is echt om je vingers bij af te likken. Dat heb ik dus ook gedaan ;) Dit recept behoort later tot onze nieuwe, vegan herinneringen denk ik ;)

INGREDIËNTEN

  • 250 ml plantaardige boter
  • 250 gram havermout
  • 65 gram cacaopoeder
  • 3 eetlepels oploskoffie
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 1 tl zout
  • 5 (over)rijpe bananen
  • 250 ml water of plantaardige melk
  • eventueel: gemengde noten

VERDER NODIG

  • pannetje
  • keukenmachine
  • cakeblik
  • oven

recept na de foto

vegan mokka banaan bananen cake chocola recept

INSTRUCTIES

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Verwarm de boter in een pannetje zodat het vloeibaar wordt.
  • Mix de havermout in de keukenmachine fijn.
  • Meng in een kom de havermout, cacaopoeder, oploskoffie, bakpoeder en zout en meng goed.
  • Prak 3 bananen en voeg toe aan de kom.
  • Voeg het water of de plantaardige melk toe en meng tot het goed is opgenomen in het beslag.
  • Zet het vuur van de boter uit en voeg de boter beetje bij beetje toe.
  • Eventueel: mix de noten fijn en voeg toe aan de kom. Roer het geheel even goed door.
  • Proef even of het beslag de gewenste smaak heeft. Eventueel kun je nog wat oploskoffie toevoegen.
  • Vet de bakvorm in met olie en stort het beslag er in.
  • Snij de overige 2 bananen over de lange kant doormidden en leg ze bovenop het beslag in de bakvorm.
  • Bak de brownie in 45 minuten gaar en laat het even afkoelen.

Eet smakelijk!

tekst gaat verder onder de foto

vegan mokka banaan bananen cake chocola recept

Wil je meer leuke en lekkere vegan recepten? Bestel dan nu jouw weekmenu inclusief recepten voor maar 7 euro. Zo weet jij zeker dat je gevarieerd, lekker en gezond vegan eet. De 18 recepten zijn lekker, gezond en (uiteraard) vegan. En ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Er staan recepten in voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Én je krijgt er nu het e-book 'vegan bakken' gratis bij 😋

bestel het weekmenu met lekkere, makkelijke en gezonde vegan recepten