Vegan high tea recepten

Vegan high tea recepten

Wil je zelf thuis een high-tea met vegan hapjes maken? Zowel zoete als hartige hapjes kan je prima vegan maken. Ik deel wat receptjes met je.

Mmm, van de week ging ik met vriendinnen high-tea’en bij de Yoghurt Barn. Wist je dat de Yoghurt Barn sinds kort helemaal plantaardig is? Da’s extra genieten dus :) Ik vind het heerlijk om mijzelf af en toe lekker te verwennen met wat lekkers en voor mij nieuwe dingen te proeven. En met vriendinnen is het dan helemaal gezellig.

Maar wist je dat je ook heel goed zelf thuis een high-tea kunt maken met vegan hapjes? Zowel zoete als hartige high-tea hapjes kan je prima vegan maken. Ik deel wat receptjes met je. Smikkel je gezellig mee?

Wraps
Deze wraps zijn heel eenvoudig en snel te maken en ook nog eens lekker (ook belangrijk natuurlijk :))

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 1 paprika
  • een beetje olie
  • peper
  • 1 volkoren wrap
  • humus naturel
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 2 bladeren snijbiet of een handje spinazie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 220 graden Celsius.
Snij de paprika in reepjes en verwijder de zaadlijsten. Leg een bakpapier op een bakplaat, leg de paprika erop en besprenkel met wat olie en peper. Rooster de paprika zo’n 15-20 minuten in de oven.
Haal de wraps uit de verpakking en besmeer ze met de humus.
Snij de zongedroogde tomaten over de lange kant door de helft en verdeel ze in het midden van de wrap.
Verdeel de reepjes paprika ook over de wrap.
Snij de stengel van de snijbietbladeren en verdeel over de wrap. In plaats van snijbiet kan je ook een handje spinazie gebruiken.
Rol de wrap strak op en snij in vieren. Zet er een prikker in zodat de wraps niet uit elkaar rollen.

Bladerdeeghapjes
Ik maak dit weleens voor een verjaardag en het valt altijd in de smaak. Super simpel te maken maar o zo lekker :) Je kan ze koud eten, maar een beetje warm is het lekkerst.

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 2 plakjes vegan bladerdeeg (bijvoorbeeld Koopmans Bladerdeeg original)
  • vegan pesto (vaak zit er kaas in pesto, dus let op dat je er eentje kiest met het vegan logo; vaak wel te vinden in de (grotere) supermarkten)
  • vegan mosterd
  • 2 cherrytomaatjes
  • 2 champignons
  • eventueel: ui, pijnboompitten en/of vegan kaas

Bereidingswijze:

Haal de bevroren plakjes bladerdeeg van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes eerst 5 tot 10 minuten ontdooien.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
Leg bakpapier op de bakplaat.
Besmeer de helft van de plakjes bladerdeeg met mosterd en de andere helft met pesto.
Snij de champignons in dikke plakjes en leg op elk plakje bladerdeeg met mosterd 4 plakjes champignons.
Snij de cherrytomaatjes door de helft en leg op elk plakje bladerdeeg met pesto 4 halve cherrytomaatjes.
Strooi eventueel nog wat stukjes ui, pijnboompitten en/of vegan kaas erover.
Snij de bladerdeegplakjes door vieren.
Vouw de randen van het bladerdeeg iets naar binnen en leg op de bakplaat.
Doe ze 15-20 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
Laat de hapjes een beetje afkoelen tot ze niet meer te heet zijn om vast te houden en deel ze uit.

Soep
Een soepje gaat er altijd wel in, toch? Het ideale aan soep is dat je restjes groenten erin kan verwerken én dat het gezond is. Je kan er eventueel ook wat peulvruchten zoals witte bonen, linzen of kikkererwten aan toevoegen om de soep vullender te maken. Hoewel je wellicht ook wel genoeg plek in je buik wil overhouden voor de andere heerlijke hapjes ;)

Een recept voor vegan tomatensoep vind je hier en een recept voor vegan pompoensoep vind je hier. Natuurlijk kan je prima variëren met de groenten die jij nog in de groentela hebt liggen. Kook het met wat water en bouillon, doe er eventueel nog wat peulvruchten, peper en kruiden bij en pureer het geheel als je dat lekker vindt.

Mini-croissantjes
De mini-croissantjes van het merk Danerolles zijn vegan. Dit is vers gekoeld deeg en vaak wel te koop in de (grotere) supermarkten. Beleg de croissants eventueel met wat vegan kaas en vegan ham, rol ze op en doe ze in de oven. Of beleg ze nadat ze in de oven zijn geweest met jam (hier vind je een makkelijk recept voor gezonde jam).

Appeltaart-muffins, Bananenbrood en Energieballetjes
Recepten voor vegan Appeltaart-muffins, Bananenbrood en Energieballetjes vind je in mijn e-book ‘Vegan bakken’. Download m meteen en bak en smikkel lekker verder :)

Oh ja, en serveer bij de high tea heerlijke thee en/of sinaasappelsap (vers geperst is het lekkerst). Geniet ervan!

En wil je ook gevarieerder vegan eten? Download hier jouw vegan weekmenu nu gratis!

✅ inclusief 18 heerlijke vegan recepten (inspiratie! ✨)

✅ eet gevarieerd, lekker, makkelijk en gezond vegan 🌱

✅ én inclusief handig boodschappenlijstje, zodat je in je mum van tijd klaar bent met je boodschappen! 😄

✅ nu gratis (!)