Recept voor vegan worteltaart

Recept voor vegan worteltaart

Vegan worteltaart is heerlijk in de herfst met een kopje kruidenthee, maar je kunt vegan worteltaart ook goed eten met Pasen of op een verjaardag.

Wat is er nu lekkerder dan vegan worteltaart? Heerlijk in de herfst met een kopje kruidenthee, maar je kunt vegan worteltaart ook goed eten met Pasen bijvoorbeeld. Of serveren op een verjaardag.

Dit recept bevat minder suiker, gebruikt havermout in plaats van bloem en bevat gezonde ingrediënten zoals lijnzaad en walnoten voor extra voedingsstoffen. Het glazuur bevat ahornsiroop in plaats van poedersuiker en is nog steeds heerlijk. Geniet van deze vegan worteltaart als dessert of als zoete traktatie bij een kopje thee of koffie.

Ingrediënten voor de taart:

  • 200 gram havermout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels lijnzaad, gemengd met 6 eetlepels water
  • 100 gram ongezoete appelmoes
  • 120 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 300 gram geraspte wortel
  • 60 gram gehakte walnoten

Ingrediënten voor het glazuur:

  • 120 gram veganistische roomkaas
  • 60 gram veganistische boter
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een ronde taartvorm in.
  2. Mix de havermout in een keukenmachine fijn.
  3. Meng de havermout, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout in een grote kom en meng goed door elkaar.
  4. Meng in een aparte kom het lijnzaadmengsel, appelmoes, amandelmelk en vanille-extract.
  5. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en meng tot een glad beslag ontstaat.
  6. Voeg de geraspte wortel en gehakte walnoten toe en meng tot alles goed gemengd is.
  7. Schep het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  8. Bak de taart gedurende 30-35 minuten in de oven of tot een vork er schoon uitkomt als je deze in het midden van de taart steekt.
  9. Laat de taart volledig afkoelen voordat je deze gaat glazuren.
  10. Maak het glazuur door de veganistische roomkaas en boter in een grote kom te mixen met een elektrische mixer tot een glad geheel.
  11. Voeg de ahornsiroop en vanille-extract toe en blijf mixen tot een licht en luchtig mengsel ontstaat.
  12. Verdeel het glazuur over de taart en garneer indien gewenst met extra gehakte walnoten.

Eet smakelijk!

Wil je vaker vegan eten en kan je wel wat inspiratie gebruiken?

Download dan nu gratis mijn vegan weekmenu voor het avondeten

✅ geen gepieker meer over wat je nú toch weer op tafel moet zetten...

✅ eet gevarieerd, lekker, makkelijk én gezond vegan 🌱

✅ én inclusief handig boodschappenlijstje, zodat je in je mum van tijd klaar bent met je boodschappen! 😄

Dit zeiden anderen over de recepten:

"De quiche was heerlijk! Mooie manier om groente restjes weg te werken of groentes die je kinderen niet lekker vinden in te verstoppen. Ik maakte vaak een quiche toen ik nog vlees en zuivel at, maar toen ik veganistisch ben gaan eten vond ik nooit meer een lekker recept. Bedankt, dus!"

"Deze recepten helpen mijn moeder en mij echt om het jaar gezond te beginnen."

"Gister gemaakt en was erg lekker. Gaan we zeker vaker doen!"

"Ik ben er bewuster van geworden dat ik te moeilijk denk over plantaardig eten en dat je goed kunt variëren."

Download het vegan weekmenu hier.