Geroosterde aardappelen vegan recept

Geroosterde aardappelen vegan recept

Geroosterde aardappelen kan je serveren als bijgerecht bij je favoriete vegan gerecht bijvoorbeeld of gewoon als een heerlijke snack. Kook je mee?

Je kunt deze geroosterde aardappelen serveren als bijgerecht bij je favoriete vegan gerecht, tijdens Pasen bijvoorbeeld of gewoon als een heerlijke snack. Geniet ervan!

Ingrediënten:

  • 1 kilo aardappelen (bijvoorbeeld krieltjes of vastkokende aardappelen)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie (optioneel)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Was de aardappelen en snijd ze in stukken van gelijke grootte.
  3. Meng de olijfolie, knoflookpoeder, uienpoeder, gerookt paprikapoeder, zout en peper in een grote kom.
  4. Doe de aardappelen in de kom en meng ze goed door de kruidenolie tot alle aardappelen gelijkmatig bedekt zijn.
  5. Leg de aardappelen op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schud de aardappelen halverwege de baktijd een keer om zodat ze aan alle kanten gelijkmatig bruin worden.
  6. Haal de geroosterde aardappelen uit de oven en serveer ze warm. Bestrooi met verse peterselie als je dat lekker vindt.
  7. Serveer bijvoorbeeld met wat sla en een sausje of humus.

Eet smakelijk!

Wil je vaker vegan koken en kan je daar wel wat inspiratie bij gebruiken?

Download dan nu gratis mijn vegan weekmenu voor het avondeten. De recepten zijn lekke, makkelijk en gezond. Én je ontvangt een handig boodschappenlijstje, zodat ook het boodschappen doen je tijd scheelt.

Download nu het vegan weekmenu hier.

vegan weekmenu